Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extinction Rebellion voert uitgekleed actie op Schiphol tegen te lage ticketprijzen

  •  
19-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
292 keer bekeken
  •  
xr
Leden van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion hebben vanochtend een ludieke actie gehouden voorbij de paspoortcontrole op Schiphol. De klimaatrebellen hadden tegen dumpprijzen vliegtickets gekocht en slaagden er in vermomd als pretreizigers langs de security te komen. Het ging volgens Extinction Rebellion om een vlucht naar Dublin waarvoor de tickets door Ryanair voor 5 euro te koop werden aangeboden.
Eenmaal in de lounge toverden de rebellen zich om in strandoutfits, haalden strandspullen tevoorschijn en startten een protestfeest tegen de vernietiging van het klimaat door de luchtvaartindustrie. De actie is door de marechaussee ‘vreedzaam beëindigd’ en de rebellen hebben de luchthaven verlaten.
In een korte verklaring op sociale media stelt de actiegroep:
"Wij eisen dat de overheid tenminste 3,2 miljard euro aan fiscale voordelen voor de luchtvaartsector afschaft; dat deze miljarden besteed worden aan effectief beleid om de klimaat- en ecologische crisis te bestrijden en dat de luchtvaartsector haar CO2-uitstoot terugbrengt naar netto nul in 2025."
De rebellen constateren dat het klimaat de rekening van de stuntprijzen betaalt. De actie werd live gestreamd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.