Laatste update 10:31
39

Extinction Rebellion werpt blokkades op bij Schiphol en Eindhoven Airport

Extinction Rebellion blokkeert zaterdagochtend enkele ingangen van Schiphol en Eindhoven Airport. Zo’n dertig mensen werpen kleine blokkades op bij de twee luchthavens.

De klimaatactivisten willen zo aandacht vragen voor de uitzonderingspositie voor de luchtvaart bij het klimaatbeleid. Anders dan bij andere sectoren zijn er voor het vliegverkeer geen bindende afspraken om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De activisten hopen dat er bij de klimaatconferentie later dit jaar in Glasgow alsnog eisen worden gesteld aan de luchtvaart.

De activisten vinden het onbegrijpelijk dat Schiphol mag doorgroeien naar 780.000 vluchten in 2050, terwijl in het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat de uitstoot in dat jaar met 95 procent moet zijn teruggedrongen.

De actiegroep zegt reizigers niet te willen treffen met het protest.

Extinction Rebellion richt zich met de acties van vandaag op de Nederlandse overheid en de voorrangspositie die bedrijven als Schiphol Group en Eindhoven Airport in de klimaatcrisis toebedeeld krijgen. Het is niet de bedoeling van de actiegroep individuele reizigers dwars te zitten, zij hebben ruim de mogelijkheid om via andere ingangen naar binnen te gaan. De acties zijn vreedzaam en volgens de landelijke corona-richtlijnen.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)