44

Extra geld voor OS splijt VVD en PvdA

VVD wil meer geld voor Nederlandse bedrijven die zaken doen met ontwikkelingslanden ... PvdA wil meer geld voor de allerarmsten

Dat er extra geld komt voor ontwikkelingssamenwerking is vrijwel zeker. Over de verdeling van dit geldt zijn de meningen tussen de regeringspartners VVD en PvdA echter verdeeld. Hoewel de hoogte van het bedrag nog niet vaststaat, is het getouwtrek al begonnen, stelt de Volkskrant zaterdag vast.

De economie groeit en dus groeit het budget voor ontwikkelingssamenwerking mee. Dat wordt zo’n 4 tot 8 procent hoger, wat neerkomt op maximaal 290 miljoen euro extra, schrijft de Volkskrant. De strijd tussen de PvdA en VVD gaat om de wijze waarop dit besteed zal worden.

Volgens VVD-Kamerlid Ingrid de Caluwé zou het “mooi zijn” als extra geld gaat naar het zogenoemde Good Growth Fund; het fonds waarop bedrijven die investeren in ontwikkelingslanden een beroep kunnen doen.

PvdA-Kamerlid Roelof van Laar was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. In het verleden hebben PvdA’ers er echter geen geheim van gemaakt dat zij willen dat de allerarmsten profiteren van meevallers op het budget en niet per se Nederlandse bedrijven, aldus de Volkskrant.

Volkskrant: Strijd PvdA en VVD om hulpgeld is losgebarsten

Geef een reactie

Laatste reacties (44)