Laatste update 16:12
99

Extreem-rechts: ‘Echte mannen masturberen niet’

Forum voor Democratie-leider wil niet meer masturberen. Dat zegt hij in een interview met Story. Of het hem ook daadwerkelijk lukt om van zijn jonge heer af te blijven, is niet helemaal duidelijk, maar het liefst zou hij van zichzelf afblijven om zichzelf te bewaren voor zijn geliefde.

Baudet:

Ik merk dat ik zó verliefd ben dat ik geen oog heb voor andere vrouwen. Ik wil zelfs niet eens meer masturberen, omdat ik haar daar tekort mee zou doen. Ik wil me geheel ter beschikking kunnen stellen aan haar.

Wat lijkt op een romantische geste, is in feite geheel in lijn met het beeld dat in extreem-rechtse kringen leeft: algehele onthouding zou goed zijn voor de man. Door masturbatie zou mannelijke energie nodeloos wegstromen en dat is zonde.

Neem nu het Zweedse extreemrechtse kopstuk Marcus Follin. Hij is tegen zelfbevrediging omdat het zaad van de man gebruikt zou moeten worden voor “nuttiger” doelen zoals het in stand houden van het ras. Al die zaadjes die zo door de wc worden gespoeld zijn potentiële mensen, zonde om die met een 1,5 liter pleewater door te trekken. De Amerikaanse extreemrechtse organisatie Proud Boys heeft op zijn beurt onthouding als basisprincipe ingesteld.

Patrik Hermansson, een Zweedse journalist die lange tijd undercover verbonden wat aan ultra rechtse groepen:

Wie masturbeert, geeft volgens hen toe aan basale driften en heeft dus geen controle over lichaam en geest. Het idee leeft ook dat onthouding het testosteronniveau doet stijgen, waardoor mannen sterker worden. Bovendien is masturberen ontspannend en leidt het zo de focus af van wat belangrijk is: ‘de strijd’. Ze kunnen hun seksuele energie daar beter voor opsparen.

Geef een reactie

Laatste reacties (99)