Laatste update 12:17
105

Extreem-rechtse AfD-leider Petry hekelt ‘kinderloze Merkel’

Frauke Petry, leider van het extreem-rechtse Duitse AfD heeft gezegd dat Merkel geen goede leider zou zijn omdat ze geen kinderen heeft. Zelf heeft ze vier kinderen en daarom zou ze geschikter zijn als bondskanselier.

Petry vindt blijkbaar dat je baarmoeder bepaalt of je leiderschapskwaliteiten hebt. Volgens de AfD-leider zou Merkel niet met bepaalde situaties om kunnen gaan omdat kinderen je een ‘ander perspectief’ op het leven geven. De opmerkingen volgen een overwinning van het AfD in deelstaat, Mecklenburg-Western Pomerania waar het CDU lange tijd geheerst heeft.

“Door kinderen kun je buiten jezelf kijken en dat kan Merkel niet. Het is nu onze taak om de plek van het CDU in te nemen als partij van het volk.” 

De niet-westerse immigranten vallen, uiteraard, niet onder het volk waar Petry over spreekt. Eerder heeft Merkel over haar – volgens Petry – zwaar en moederloos bestaan gezegd dat het niet per se een bewuste keuze was maar dat het er gewoon nooit van is gekomen.

In het Verenigd Koninkrijk ging Andrea Leadsom – de tegenstander van Theresa May – onderuit toen zij dezelfde opmerkingen als Petry maakte. De Britten wisten de seksistische benadering niet te waarderen. Het is te hopen dat de Duitsers er ook zo over denken.

Andrea Leadsom gooit handdoek in ring, Theresa May wordt premier VK

Bron: Stern

cc foto: medienmagazinepro

 

Geef een reactie

Laatste reacties (105)