Laatste update 14 september 2017, 13:56
89

Extreemrechtse Duitse politica betaalde Syrische huishoudster onder tafel

Alice Weidel van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft een Syrische vluchteling illegaal betaald om haar huis in Zwitserland schoon te maken. Dat heeft Die Zeit woensdag gepubliceerd.

Weidel staat bekend als anti-immigratie en zou op populistische wijze gebruik hebben gemaakt van de vluchtelingencrisis om kiezers voor zich te winnen. Weidel heeft de berichtgeving op haar twitteraccount ‘fake news’ genoemd.

De Syrische vrouw werd ongeveer 22 euro per uur zwart betaald. Volgens bronnen van Die Zeit had de asielzoeker geen contract of overeenkomst en waren er ook geen facturen voor haar werk. De advocaat van Weidel zegt meer tijd nodig te hebben om te reageren, maar zei ook dat Weidel ‘vriendschappelijk’ was met de Syrische vrouw en haar als gast in haar huis had. Het zou helemaal niet om een illegale arbeidsverhouding gaan.

Weidel kwam recent nog in opspraak vanwege een gelekte email waarin ze immigranten niet erkende als mensen. Ze riep ook op om de ‘genetische eenheid’ van Duitsland te bewaren tegen ‘cultuurvreemde volken waarmee we worden overspoeld.’ Haar oppositie noemde ze varkens.

Politico: German far-right leader accused of illegally hiring Syrian refugee

Foto: Screenschot Youtube

Geef een reactie

Laatste reacties (89)