Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Extreemrechts terrorisme bedreiging voor veiligheid Verenigd Koninkrijk'

  •  
29-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4650421596_258d746b8d_z
Extreemrechts terrorisme is een bedreiging voor de veiligheid en welvaart van het land, zeggen de directeur van de Britse veiligheidsdienst MI5, Andrew Parker, en Cressida Dick, commissaris van politie. In een opiniestuk in The Times waarschuwen de twee dat islamitisch terrorisme qua schaal vooralsnog de grootste is, maar dat ze grote zorgen hebben over andere vormen van extremisme, waaronder extreemrechts en extreemlinks. “In de afgelopen jaren heeft de politie een aantal extreemrechtse terroristische aanslagen voorkomen”.
In de nasleep van de aanslag in Christchurch, waarbij vijftig moslims omkwamen door een witte schutter met extreemrechtse ideeën, is er meer belangstelling vanuit veiligheidsdiensten voor de dreiging van extreemrechts. Het hoofd van de Britse commissie voor anti-extremisme, Sara Khan, wijst erop dat deze maand extreemrechtse activisten zijn opgepakt die ‘georganiseerd, professioneel waren en actief proberen te recruteren.’
Cc-foto: Gavin Lynn

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.