Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse demonstranten in gele hesjes belagen journalisten

  •  
08-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
extreemrechtsgeelhesje
Extreemrechtse demonstranten in Parijs hebben een team van het TF1-actualiteitenprogramma Quotidien aangevallen. De aanval vond plaats tijdens een betoging deze zondag tegen het beschikbaar stellen van ivf-behandelingen aan vrouwen zonder man. Het vergoeden van vruchtbaarheidsbehandelingen voor die groep was een verkiezingsbelofte van president Emmanuel Macron.
Volgens Quotidien behoorden de agressors tijdens de betoging tot een extreemrechtse groep. Uit de maandag uitgezonden beelden van het programma blijkt hoe de in gele hesjes gestoken mannen eerst de verslaggeefster lastigvallen en intimideren en vervolgens haar filmploeg aanvallen. Andere demonstranten grijpen niet in tegen de agressie.
De agressievelingen zijn voormalige leden van het Front National en bekenden in het extreemrechtse milieu in Frankrijk, schrijft de Franse Huffington Post. Een van hen, Yvan Benedetti, viel in december tijdens een manifestatie van de gele hesjes ook al journalisten aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.