55

Extreemrechtse groep Voorpost jaagt op ‘illegalen’ in Hoek van Holland

De extreemrechtse groep Voorpost claimt op haar website ‘patrouilles’ uit te voeren in de duinen van Hoek van Holland met als doel de opsporing van illegale migranten. Het CDA noemt de activiteiten ‘hoogst onwenselijk‘ en heeft de Rotterdamse gemeenteraad om opheldering gevraagd. Dergelijke zoekacties brengen de openbare orde in gevaar, stelt het CDA.

Op hun website beweert Voorpost dat het doel is om mensen die zij ervan verdenken immigrant te zijn over te dragen aan de politie. In een begeleidende video wordt op het strand met een Voorpost-vlag gezwaaid en is te zien hoe anonieme mannen – met handschoenen en kabelbinders in de aanslag – de duinen afstruinen en bunkers doorzoeken, begeleid door bombastische muziek.

De Rotterdamse politie zegt niet op de hoogte te zijn van de acties van Voorpost. Vanuit Hoek van Holland vertrekken veerboten richting Engeland en worden regelmatig verstekelingen opgepakt. De marechaussee heeft onlangs echter laten weten dat er de laatste tijd juist steeds minder mensen via Nederland de overtocht wagen, omdat de controle is geïntensiveerd.

Afbeelding: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (55)