Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse Italiaanse minister noemt Romeinen 'varkens'

  •  
27-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bossi_300.jpg
Umberto Bossi van populistische Lega Nord haat Rome
Het klinkt als de taal van een haatimam maar het werd gezegd door Umberto Bossi, de oprichter een leider van de PVV-achtige Lega Nord: Romeinen zijn varkens.
Bossi, die minister van Nationale Hervorming is in het kabinet van Berlusconi, deed zijn uitspraak tijdens de verkiezing van Miss Padania. De Lega Nord is opgericht vanuit het idee dat het – rijke – noorden van Italië zich onder de naam Padania  moet afscheiden van het – arme – zuiden.
Nu.nl meldt:
Volgens Bossi moeten sommige ministeries uit Rome verhuizen, waar veel gebouwen de inscriptie SPQR hebben, wat staat voor de Latijnse naam voor Rome, Senatus Populusque Romanus (De senaat en het volk van Rome). ”Hier in het noorden zeggen we: Sono Porci Questi Romani (Deze Romeinen zijn varkens).”
Ook keerde hij zich tegen het plan de Formule 1 races van Monza naar Rome te verplaatsen. In Rome kunnen ze beter strijdwagenraces houden meent Bossi.
cc-foto: Wikimedia

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.