Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse Pegida intimideert schoolkinderen

  •  
21-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DHuS893XkAIM5Fm
Activisten van de extreemrechtse actiegroep Pegida hebben de toegangsdeur van een islamitische basisschool in Leiden met een hangslot vergrendeld en een tekst aangebracht waarin ze de leerlingen uitmaken voor toekomstige terroristen. De haatboodschap is voorzien van een groot doodshoofd. De actie komt op de eerste dag dat de kinderen weer naar school gaan.
Omroep West meldt dat de kinderen niet op een normale manier naar school konden:
"De leerlingen hebben bij binnenkomst allemaal een bloem gekregen, maar de school moest noodgedwongen de achteringang gebruiken om binnen te komen. ‘We zijn hier erg van geschrokken. Het is zorgwekkend, want je weet niet wat mensen in hun hoofd halen. Veel medewerkers voelen zich nu niet veilig, en we hebben nog geen politie zien surveilleren’, aldus de woordvoerder. "
De PvdA spreekt van een ‘misselijkmakende actie’ en gaat raadsvragen stellen:
Moslims waren in Leiden al eerder doelwit van extreemrechtse acties, zoals dreigbrieven en bekladdingen.
Opvallend is dat de actie door de NOS niet als extreemrechts wordt gebracht maar als een ‘reguliere’ protestactie. Dat levert de nieuwsorganisatie, die Pegida eerder presenteerde als een actiegroep van ‘bezorgde burgers’, kritiek op.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.