Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extremisten Farmers Defence Force intimideren familie Bennie Jolink

  •  
08-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2702 keer bekeken
  •  
ANP-374198922
Extremistische boeren van Farmers Defence Force (FDF) hebben zanger Bennie Jolink thuis opgezocht omdat ze het niet eens waren met uitspraken van de Normaal-zanger. Dat gebeurde afgelopen dinsdag, zo meldt Omroep Gelderland. Jolink zelf was op dat moment niet thuis, maar zijn familieleden wel en die voelden zich ernstig geïntimideerd.
De boeren zijn boos vanwege interviews van Jolink in onder meer De Gelderlander. Daarin zegt hij bijvoorbeeld:
"Ik ben niet blij met de weg die Farmers Defence Force is ingeslagen. Dat ze rondrijden met doodskisten met de namen van Jesse Klaver en Rob Jetten erop, daar ben ik een rabiate tegenstander van. De boeren hebben al vijanden genoeg, ze moeten er geen nieuwe bijmaken. Daarbij: het stikstofdossier is wel degelijk een groot probleem, waar de hele wereld last van heeft. De boeren hadden er verstandiger aan gedaan zelf met een plan te komen om de uitstoot te verminderen."
De extremisten van FDF besloten Jolink daarom thuis op te zoeken ‘om Jolinks kennis een beetje bij te spijkeren’. De zogenaamd vriendelijke huisbezoeken zijn een beproefde methode van Farmers Defence Force. Zo werd ook D66-fractieleider Job Jetten eind oktober thuis lastiggevallen door de boeren. Ook hij liet na afloop weten zich geïntimideerd te voelen. Hij werd door veel collega-Kamerleden bijgestaan, waaronder voorzitter Khadija Arib die de intimidatie ‘onacceptabel’ noemde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.