181

Extremistische christenen steunen Breivik

Vooraanstaande Nederlandse christen prijst boodschap 'Massamoord was wraak van God'

Extremistische christenen uit de VS, Noorwegen maar ook Nederland huldigen het idee dat de terrorist Breivik, die tientallen linkse jongeren afslachtte, een instrument van God is.


In een boek getiteld ’22 juli, de Profetie’ schrijft de Amerikaanse predikant Jeremy Hoff dat de terreurdaad van Breivik een wraak was van God voor de Oslo-akkoorden waarmee Israël en Palestina vrede probeerden te bereiken. De sociaaldemocratische jongeren werden volgens de wil van God uitgemoord omdat hun partij teveel de Palestijnen steunden, aldus de auteur. 

“Het is waar dat ik openlijk beweer dat de Utøya massamoord het rechtstreekse oordeel van God over Noorwegen was. Door de gehele Bijbel is het duidelijk dat God toestaat dat kwade mensen en kwade landen zijn directe oordelen voltrekken,” schrijft Hoff.

De Local meldt dat een lijsttrekker van de Noorse Partij voor de Christen omarmt: “Het terrorisme was het werk van de duivel. De aanvallen vonden plaats vanwege het verzet van de socialisten tegen Israël. God liet dat gebeuren.”

Het boek van Hoff wordt onder meer openlijk geprezen door de Nederlander Jan Willem van der Hoeven. Hij noemt het boek verplichte kost voor alle christenen in Noorwegen. Van der Hoeven is oprichter van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem en het Internationaal Christelijk Zionisten Centrum in dat land waar hij al 35 jaar woont. In een oud interview met het ledenblad van de EO maakt hij duidelijk dat hij moslims van de Tempelberg wil verdrijven. Hij trad op bij een presentatie van het Boek (zie video).

De terrorist Breivik, de grootste massamoordenaar na WOII, heeft vaker steun vanuit Nederland gekregen. Hij noemde PVV-leider Wilders een grote inspirator en hij communiceerde met Nederlandse geestverwanten. Parool-columnist en Human-presentator Theodor Holman verdedigde het gedachtengoed van de terrorist. Recent bleek dat zijn manifest in het Nederlands is vertaald.

Foto via Local: Hoff, links en rechts Kjartan Mogen van de Partij voor Christenen

Geef een reactie

Laatste reacties (181)