0

Eyeworks koopt filmrechten van Vastgoedfraude

Reinout Oerlemans (Eyeworks) over De Vastgoedfraude: 'Het leest als een roman, maar wrang genoeg is het allemaal realiteit'

Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft de film- en tv-rechten van de bestseller De Vastgoedfraude verkocht aan Eyeworks van Reinout Oerlemans.

De uitgeverij nam deze beslissing in overleg met de auteurs, het journalistenduo Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, en hun werkgever Het Financieele Dagblad, die ook over de transactie schrijft. Vier producenten hebben afgelopen maand belangstelling getoond voor verfilming van de bestseller. 

Reinout Oerlemans: “De vastgoedfraude leest als een roman, maar het wrange is dat het allemaal realiteit is, onderzocht door gedegen onderzoeksjournalisten. Het geeft de verrotting van de wereld van het snelle geld fenomenaal weer. Dit boek is de metafoor voor alles wat er mis is in de wereld van het grote zakendoen. Een uitstekende, maatschappelijk relevante arena voor een grootse tv-serie waar ik dolgraag als maker persoonlijk mijn tanden in wil zetten. Ik ben dan ook uitermate blij dat de schrijvers voor Eyeworks hebben gekozen.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)