Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook-actie: Nooit meer Balkenende!

  •  
02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
facebook_balk_300.jpg
Leden smachten naar andere leider
Op Facebook is een actie gestart om Balkenende te lozen als premier. De deelnemers willen het CDA overhalen een andere lijsttrekker te kiezen.
De groep is nadrukkelijk niet bedoeld als persoonlijke aanval. ‘We zijn geen hate group en staan open voor alle politieke gezindten’. Maar de eis liegt er niet om:
Nederland in crisistijd heeft iemand nodig met een inspirerende visie en samenbindend vermogen, niet weer deze kleurloze moraalridder. Daarom zeggen wij: CDA trek uw conclusies, kies een andere lijsttrekker.
In de reacties wordt het ongenoegen beschaafd de vrije loop gelaten: “Los gezien of je een PvdA’er of een VVD’er bent, is het fijn te zien dat we tenminste gezamelijk dat figuur weg willen hebben!”
RTEmagicC_balk.jpg
De op 22 februari gestarte Facebook-groep telt al enige honderden leden. Het is niet het enige verzet tegen het beoogde lijsttrekkerschap van Balkenende. Ook binnen de eigen CDA-achterban klinken protesten.
Joop: Kritiek op Balkenende uit eigen achterban
cc-foto: NewsPhoto!

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.