Laatste update 13:03
2

Facebook betaalt tieners 20 dollar per maand om al hun privacy op te geven

Facebook betaalt smartphonegebruikers al sinds 2016 voor het installeren van een ‘Facebook Research’-applicatie. Deze vpn-app geeft het bedrijf praktisch onbegrensde toegang tot de inhoud en data van de smartphone, inclusief de inhoud van privéberichten en al het internetverkeer. Voor het opgeven van hun privacy ontvingen uitgenodigde gebruikers in de leeftijd van 13 tot 35 jaar maximaal twintig dollar per maand, dat meldt TechCrunch.

Facebook kon via de app privéberichten in sociale media inzien, e-mails en gesprekken in chatapps bekijken inclusief verzonden foto’s en video’s. De app gaf de mediagigant toegang tot internetzoekopdrachten, de browse-activiteit en locatiedata via externe apps. Een woordvoerder van Facebook de berichtgeving bevestigd:

Zoals veel bedrijven nodigen we mensen uit om te participeren in onderzoek dat ons helpt om zaken te identificeren die we kunnen verbeteren.

Facebook is niet van plan met het project te stoppen, gebruikers zouden op elk gewenst moment hun deelname kunnen stopzetten en de app kunnen verwijderen.

Cc-foto: Simpletexting.com

Geef een reactie

Laatste reacties (2)