Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook censureert klassieke PSP-poster

  •  
24-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1016 keer bekeken
  •  
psp_facebook300.jpg
De campagneposter stond in een artikel van de zender Geschiedenis24, naar aanleiding van de verkiezingen
Het is een van de bekendste verkiezingsposters uit de Nederlandse geschiedenis. Maar Facebook heeft geoordeeld dat de naakte vrouw op de PSP-poster uit 1971 ongepast is en heeft de deze gecensureerd. De foto stond in een artikel dat door Geschiedenis24.nl in het kader van de verkiezingen was geschreven.
Facebook komt wel vaker negatief in het nieuws door censuur. In juli werd ook al de cover van opinieweekblad De Groene Amsterdammer verwijderd omdat er een naakte vrouw op stond.
psp_facebook
Erik van Heeswijk, hoofdredacteur VPRO digitaal:
Facebook pleegt censuur zonder inachtneming van de context. Dat is onhoudbaar op een platform, waar verschillende journalistieke uitingen worden gedeeld. De richtlijnen van Facebook laten op deze manier geen enkele ruimte voor journalistiek inhoudelijke afwegingen. Daarover wil ik met Facebook in gesprek.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.