Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook gedaagd voor lezen privéberichten

  •  
03-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_MarkZuckerberg_JDLasica_300
Inhoud van berichten zou zijn doorgespeeld aan adverteerders
Twee Amerikanen hebben Facebook gedaagd wegens privacyschending. In de aanklacht, ingediend door Matthew Campbell en Michael Hurley op oudjaarsdag, wordt verwezen naar een Zwitsers onderzoek van afgelopen zomer. Daaruit blijkt dat Facebook privégesprekken van gebruikers heeft ‘afgetapt’ en de data heeft doorgesluisd naar adverteerders, zo meldt de Volkskrant op basis van berichtgeving van Bloomberg.
Facebook zou hiermee twee wetten hebben overtreden, de Electronics Communication Privacy Act en de California Invasion of Privacy Act, schrijft de Volkskrant. Volgens Hurley en Campbell heeft Facebook meegelezen met de privéberichten zonder de gebruikers hiervan op de hoogte te stellen.
Het duo eist nu dat Facebook zijn deze activiteiten staakt. Ook willen ze dat de rechter een boete oplegt van 100 dollar per dag en eisen ze een schadevergoeding van 5000 dollar. Tegenover Bloomberg laat Jackie Rooney namens Facebook weten dat de beschuldigingen op niets gebaseerd zijn.
Foto-cc: JD Lasica

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.