Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook ondermijnt privacy tieners online

  •  
17-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Facebook_tiener_RishiBando_300
Tieners mogen nu foto's delen met 'iedereen' ... Sociale netwerksite: 'Tieners behoren tot de snuggerste mensen die de sociale media gebruiken' 
Facebook gaat tieners toestaan om foto’s en berichten met iedereen te delen. Tot nu toe waren de privacysetting op de sociale netwerksite voor gebruikers van 13 tot 17 jaar beperkt. Zij konden hun posts alleen delen met vrienden of vrienden van vrienden.
Volgens Facebook staat hier tegenover dat er altijd een waarschuwing wordt getoond als een bericht zichtbaar wordt voor het algemene publiek, meldt de Volkskrant. De standaardstatus van een post is ‘vrienden’, dus wie niet zelf niets verandert, blijft met zijn berichten en foto’s in zijn eigen Facebookvriendengroep.
De Volkskrant citeert een woordvoerder van het sociale medium:
Facebook neemt de veiligheid van jonge gebruikers erg serieus. Tieners behoren tot de snuggerste mensen die de sociale media gebruiken. Of het nu gaat over hun maatschappelijke betrokkenheid of over hun mening over een nieuwe film, ze willen worden gehoord.
Foto-cc: Rishi Bando

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.