Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook verwijdert 'haatdragende' fanpage Geert Wilders

  •  
07-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
wildersfanpage.jpg
Update: Wilders zegt zelf om verwijdering pagina te hebben gevraagd ... Fanpage Wilders werd door vele Nederlanders gerapporteerd en verwijderd
Diverse Nederlanders kregen maandagavond plotseling bericht van Facebook, waarin stond dat de fanpage van Geert Wilders verwijderd is ‘vanwege haatdragende taal of symbolen’. Velen van hen hadden de fanpage, met zo’n 80.000 likes, gerapporteerd in de periode na het roepen om ‘minder minder minder Marokkanen’ op het verkiezingsfeestje van de PVV in maart.
verwijderd
Ook mensen die de fanpage van Geert Wilders  hadden gerapporteerd vanwege ‘pesten’ kregen een berichtje van Facebook dat hun verzoek was ingewilligd.
Update dinsdag 13.50 uur: Het ANP meldt dat de verwijderde Facebook fanpage van Geert Wilders op verzoek van Wilders zelf verwijderd is. Het artikel meldt dat het zou gaan om een ‘nepaccount’ van de politicus: 
De PVV-leider zegt dat hij het bedrijf in de afgelopen maanden herhaaldelijk had gevraagd dat te doen. Maar toen dat geen resultaat had, schakelde hij een advocaat in. Met succes, want de pagina GeertWilders1963 is sinds kort niet meer beschikbaar. ,,Ik kreeg er veel klachten over. Het account was niet van mij. Na brieven van mijn advocaat is het account eindelijk verwijderd. Gelukkig”, zei hij dinsdag tegen het ANP. Wilders benadrukt dat hij nooit een Facebookpagina heeft gehad en dat hij alleen Twitter gebruikt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.