3

Facebook voorspelt je ideale trouwleeftijd

Time maakt app die voorspelt wanneer je gaat trouwen gebaseerd op je Facebookvrienden 

Wie vrijgezel is, zal het gevoel ongetwijfeld herkennen: op Facebook lijkt het soms alsof iedereen gelukkig getrouwd is.

Het is een van de redenen waarom sommige Facebookgebruikers zo ongelukkig worden op Facebook: na het zien van het zoveelste innig verstrengelde stelletje in bruidskleding, voel je je alleen op de wereld en zie je groen en geel van jaloezie.

Laten eenzaamheid en jaloezie nou net twee onvermijdelijke thema’s zijn op Valentijnsdag, de dag waarop mensen elkaar de liefde verklaren en waarop je hoopt die ene alles veranderende anonieme brief te ontvangen. Times besloot erop in te spelen en ontwikkelde een app die op basis van je Facebookvrienden voorspelt wanneer je zelf in het huwelijksbootje zult stappen.

De app rekent uit wat de gemiddelde leeftijd is waarop je vrienden zijn getrouwd. Onder dat trouwen wordt overigens ook verstaan dat ze hebben aangegeven een relatie te hebben. Omdat veel mensen waarschijnlijk veel vrienden van hun eigen leeftijd hebben op Facebook, kun je vrij makkelijk zien of je aan ‘de late kant’, ‘te laat’ bent of nog tijd over hebt om die ene te vinden.

Er valt natuurlijk van alles op de app aan te merken, zo vult lang niet iedereen eerlijk in op Facebook of hij een relatie heeft of niet, maar hé, het is voor Valentijnsdag. En dan mag je de liefde soms best een beetje opweeg helpen.

Oh, en geen zorgen: Time belooft nadrukkelijk niets met de uitslag en je persoonlijke gegevens te zullen doen.

CC foto: Sébastien Barré

Geef een reactie

Laatste reacties (3)