8

Facebookfoto’s van 21-jarige duiken op in prostitutieadvertentie

Het zal je maar overkomen

Het kan iedereen overkomen en dat maakt het eigenlijk alleen maar extra eng: de 21-jarige Amerikaanse Dallas Miller uit White Creek (Tennessee) bevond zich plots ongewild in een nogal vervelende situatie. Eén van haar Facebookfoto’s dook op in een prostitutieadvertentie. Met als begeleidende tekst: ‘100 procent tevredenheid gegarandeerd, ze bezorgt je de beste tijd van je leven’.

Zonder haar medeweten maakte de 21-jarige op de website Backpage.com reclame voor prostitutie. Pas toen een vriend haar mailde dat hij haar toevallig had herkend in de advertentie, kwam ze erachter.

Tegen een lokaal tv-station verklaart ze een moeilijke tijd achter de rug te hebben. “Ik voel me zeker slachtoffer. Dit kan iedereen overkomen”, aldus Miller. De meeste foto’s zijn overigens gemaakt op evenement voor misbruikte kinderen.

Miller heeft aangifte gedaan, de politie onderzoekt de zaak maar zegt bij voorbaat al dat de zaak moeilijk op te lossen is omdat internetmisdrijven vaak via valse account worden gepleegd.

De FBI verklaart tegenover The Huffington Post dat dit vaker voorkomt. Ze moedigen gebruikers aan regelmatig hun privacyinstellingen te controleren.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)