Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Factchecking-journalisten zeggen samenwerking met Facebook op

  •  
13-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US-FACEBOOK-MENLO PARK

© 2012-05-15 00:00:00 A thumbs up or "Like" icon at the Facebook main campus in Menlo Park, California, May 15, 2012. Facebook, the world's most popular internet social network, expects to rai

Journalisten die een factchecking-partnerschap zijn aangegaan met Facebook zijn helemaal klaar met het bedrijf en willen van de samenwerking af. Volgens de factcheckers wordt er geen gebruik gemaakt van hun expertise om desinformatie tegen te gaan en worden hun waarschuwingen genegeerd door de tech-gigant. In the Guardian vertellen ze geen vertrouwen meer te hebben in het bedrijf, dat herhaaldelijk geweigerd heeft om data over de impact van hun werk openbaar te maken. Daarnaast zijn ze van mening dat de beslissing van Facebook om een PR-bedrijf in te huren om critici te besmeuren een dealbreaker moet zijn.
Brooke Binkowski, voormalig eindredacteur van Snopes, de factchecking-website die de afgelopen twee jaar met Facebook samenwerkte, voelt zich gebruikt:
"Ze hebben ons gewoon gebruikt voor crisis-PR. Ze nemen niks serieus. Ze zijn alleen geïnteresseerd in hun imago en hoe ze verantwoordelijkheid kunnen afschuiven… Het interesseert hen duidelijk niet."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.