Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Familie overvaller eist vervolging juweliersvrouw

  •  
03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
532 keer bekeken
  •  
plesm_300.jpg
Nabestaanden vechten oordeel justitie over zelfverdediging aan
De ouders en broer van een overvaller die werd doodgeschoten toen hij trachtte een juwelier in Deurne te beroven, willen dat de eigenares die het dodelijke schot loste voor de rechter wordt gebracht. Eerder besliste justitie haar niet te vervolgen omdat er sprake was van noodweer.
Volgens advocaat mr Peter Plesman, die de nabestaanden van de overvaller vertegenwoordigt, wordt er een artikel 12-procedure gestart bij het gerechtshof in Den Bosch om justitie te dwingen alsnog tot vervolging over te gaan.
De nabestaanden hebben er geen vrede mee dat de vrouw niet voor de rechter komt. Ze willen onder meer een oordeel over het feit dat de vrouw de overvaller recht door het hart schoot en hebben vragen over de hoeveelheid wapens die het juweliersechtpaar ter beschikking had. Ook willen ze spreektijd tijdens de rechtszitting. Een van de motieven van justitie om vorige maand niet tot vervolging van de vrouw over te gaan was haar psychische toestand. De gang naar de rechtbank zou te zwaar zijn voor haar.
Bij de overval die tot een fel maatschappelijk debat leidde, werden twee daders gedood. Of de familie van de andere dader zich bij de procedure voegt is niet bekend.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.