Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Familie Romney koopt stemmachines op

  •  
21-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_MittRomney_DaveLawrence_300
Romneys via investeringsmaatschappijen aandeelhouder in het bedrijf dat stemcomputers bouwt voor de komende verkiezingen
Tagg Romney, de zoon van de Republikeinse presidentskandidaat, heeft de elektronische stemmachines opgekocht die bij de aankomende verkiezingen gebruikt zullen worden in de staten Ohio, Texas, Oklahoma, Washington en Colorado. Dat meldt de nieuwssite Allvoices.com
Verschillende onderzoeksjournalisten, waaronder die van The New York Times en The Nation , hebben ontdekt dat Romney, zijn vrouw en zoon en zijn broer via het familiebedrijf Bain Capital en investeringsmaatschappij H.I.G. Capital een flink aandeel hebben in Hart Intercivic, het bedrijf dat de stemcomputers maakt die bijvoorbeeld in swing state Ohio gebruikt zullen worden.
De aandelen zouden gekocht zijn vanuit het privéfonds Solamere, waar niet alleen de Romneys, maar ook de bevriende gouverneur van Missouri Matt Blunt aan verbonden is. De website Truth Out noemt de stemmachines van Hart Intercivic bovendien “notoire foutgevoelig” en niet te controleren door het publiek. 
De identiteitsplicht en kiesfraude waren ook onderwerp tijdens de verkiezingscampagne tot nu toe. De Republikeinen hebben de schijn op zich geladen bepaalde mensen te willen uitsluiten van stemming door te hameren op strengere identificatie-eisen. Aan die eisen bleken vooral arme, zwarte en latino Amerikanen moeilijk te kunnen voldoen, een groep die overwegend op Romney’s tegenkandidaat Obama zou stemmen. Nu lijkt het erop dat de Romney’s ook via andere middelen zeker willen stellen dat de winst in swing states als Ohio naar hen gaat.
Foto-cc: Dave Lawrence
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.