371

Fans van Wilders opnieuw in gewelddadig “verzet”

Update: informatiebijeenkomst Beverwaard loopt volledig uit de hand ... Eerder: tegenstanders azc Steenbergen belagen voorstanders

Voorstanders van een asielzoekerscentrum (azc) in het Brabantse Steenbergen zijn donderdagmiddag aangevallen door een groep tegenstanders. De politie moest eraan te pas komen om de voorstanders in bescherming te nemen tegen de agressie. Donderdagavond liep een informatiebijeenkomst over een toekomstig azc in Beverwaard (Rotterdam) eveneens volledig uit de hand. Na een onrustig verlopen bijeenkomst werd de aanwezige ME na afloop door boze bezoekers uitgescholden voor ‘homo’ en bekogeld met stenen. Ook zou er vuurwerk zijn afgestoken. De ME zag zich daarop genoodzaakt charges uit te voeren. Of er gewonden zijn gevallen is nog niet bekend.

Omwonenden in de Beverwaard zijn boos over en bang voor het azc dat begin 2016 gebouwd zal gaan worden. 600 vluchtelingen uit Syrië en Eritrea zullen er vijf jaar lang onderdak krijgen. Burgemeester Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam deed dappere pogingen om de gemoederen te bedaren, maar werd door aanwezigen met leuzen als “azc weg ermee” overschreeuwd.

Eerder:
Ophitser Geert Wilders had aangekondigd langs te komen in Steenbergen in het kader van zijn zogenaamde verzetstour. De nationalist liet echter op Twitter weten verstek te moeten laten gaan wegens verplichtingen in de Kamer. ‘Snel nieuwe datum prikken,’ schreef Wilders, gevolgd door zijn stokpaardje ‘#kominverzet’.

Zijn fans die wel gewoon waren komen demonstreren tegen de opvang van vluchtelingen in hun dorp, lieten wederom zien wat dat “verzet” in de praktijk inhoudt: voorstanders van een humaan beleid konden rekenen op agressie en werden bekogeld met eieren. 

De gemeenteraad neemt volgens BN De Stem binnenkort een besluit of het maximaal zeshonderd asielzoekers gaat huisvesten in een azc. In het centrum van het stadje hingen begin deze week al de eerste spandoeken met de tekst: Geert is welkom.

Geef een reactie

Laatste reacties (371)