Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Far out: massale overdosis op homeopatische bijeenkomst

  •  
08-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
homeo_300_01.jpg
Meer dan een molecuul: tientallen deelnemers afgevoerd in Duitsland na innemen hallucinerende drugs
Op een homeopatisch seminar in de Duitse plaats Handeloh nabij Hamburg zijn 29 mensen in het ziekenhuis beland na inname van een psychedelische drug met de naam Aquarust.
Hulpdiensten rukten massaal uit toen bleek dat er iets goed misging op het besloten seminar voor homeopatische geneeswijzen. Mannen en vrouwen lagen kermend van de pijn rond het gebouw. Sommigen hadden last van psychoses en waanbeelden. Zeker 29 alternatieve en homeopatisch genezers werden afgevoerd door 15 ambulances. Er werd ook een helikopter ingezet.
De politie vermoed dat de deelnemers 2C-E oftewel Aquarust gebruikt hebben, een amfetamine die sinds een jaar verboden is in Duitsland. Het incident vind vrijdag plaats maar de slachtoffers waren er zo slecht aan toe dat ze pas dinsdagochtend gehoord konden worden. De Duitse vereniging van homeopaten heeft zich gedistantieerd van het seminar.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.