Laatste update 17 mei 2019, 08:23
17

Farage ontving half miljoen van Arron Banks na Brexit-referendum

Oud-Ukip voorman en de huidige aanvoerder van de Brexit Party, Nigel Farage, ontving in het jaar na het Brexit-referendum meer dan een half miljoen euro aan geld en diensten van de omstreden zakenman Arron Banks. Dat onthult Channel 4 News vanavond. Farage ontving onder meer een gemeubileerde woning in Chelsea ter waarde van 13.000 pond per maand, een Land Rover Discovery, een bodyguard en chauffeur van Banks, die verdacht wordt van illegale campagnefinanciering met behulp van schimmige zakendeals met Rusland.

Gedurende deze periode, waarin Farage als Europarlementariër bijna 9000 pond per maand opstreek, declareerde hij ook zo’n €30,000 per maand aan mediaoptredens, waarin hij klaagde dat hij ‘blut’ was en dat er geen droog brood te verdienen valt in de politiek.

Channel 4 beschikt over documenten die aantonen dat Banks en zijn bedrijven tripjes naar de VS organiseerden en financierden voor Farage, waaronder een bezoek aan de Republikeinse Nationale Conventie in 2016. Een bedrijf van Banks zou een Amerikaanse lobbyist betaald hebben om een ‘Brexit-beleid lunch’ met Farage te organiseren. Diezelfde lobbyist, Gerry Gunster, declareerde later meer dan een ton voor een feestje in een vijfsterrenhotel ter ere van Farage.

Farage ontkent de beschuldigingen en stelt dat er sprake is van een ‘smeercampagne’.

Cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (17)