22

FARC wil ‘kamp opzetten’ in Europa

Rebellenorganisatie zoekt aanhang onder jongeren, meldt Colombiaanse krant El Tiempo

De Colombiaanse Revolutionaire Strijdkrachten (FARC) willen in maart een bijeenkomst organiseren om steun te werven bij extreemlinkse groepen jongeren in Europa. De locatie zou ergens in Nederland, Frankrijk of België zijn.

Op een nieuwe locatie zal het Boliviaanse volk, dat strijdt tegen de agressie van de imperialistische machten, opnieuw met één stem spreken, met de hulp van de Europese kameraden, die zo hun steun aan de Coordinadora Continental Bolivariana (CCB) laten zien.

Zo opent, volgens de Colombiaanse krant El Tiempo, de uitnodiging voor de bijeenkomst die ook wel de “Europese doop” van de Colombiaanse rebellenorganisatie FARC.

De FARC staat in Europa op de lijst van terroristische organisaties en kan op eigen titel niets organiseren. De bijeenkomst in Europa wordt daarom georganiseerd door genoemde CCB, een in Venezuela in 2003 opgerichte politieke tak van de FARC. 

Rodrigo Granda, ook wel bekend als de ‘minister van Buitenlandse Zaken’ van de FARC, hoopt op een grote opkomst van communistische en andere revolutionaire jongeren uit heel de wereld.

De FARC was van oorsprong een extreemlinkse guerrillabeweging die zich is gaan toeleggen op terreur, ontvoeringen en drugscriminaliteit. Al eerder hebben Europese jongeren zich bij de beweging aangesloten. In 2007 kwam het verhaal van de Nederlandse Tanja Nijmeijer (zie foto) in de publiciteit.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)