41

FBI bestempelde Occupy als terrorisme

Documenten laten vooringenomenheid en partijdigheid van inlichtingendienst zien 

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI gebruikte anti-terreurtactieken tegen de Occupy Wallstreet-beweging. Dat blijkt uit documenten die vlak voor kerst werden vrijgegeven in het kader van de Freedom of Information Act. Ruim voor de eerste actie van de beweging werd deze door de FBI al bestempeld als binnenlands terrorisme.

De Belgische nieuwssite DeWereld.be beschrijft hoe de FBI samenwerkte met privé veiligheidsdiensten, bedrijven, banken, de Federal Reserve, lokale politiediensten, campuspolitie en anderen. Ook bracht de vrijgave van informatie aan het licht dat er moordaanslagen beraamd werden tegen ‘leiders’ van de Occupy-beweging.

De documenten tonen aan dat het FBI communiceerde ook met de NYSE (New York Stock Exchange) over het op handen zijnde Occupy Wall Street en plannen voor de protesten. Zo ontstaat een beeld van Amerikaanse overheidsagentschappen die werken als een private inlichtingendienst voor bedrijven, Wall Street, banken -al de instellingen waar het volk tegen demonstreert.

Mara Verheyden-Hilliard, directrice van het Partnership for Civil Justice Fund dat om de vrijgave van de documenten had verzocht, stelt:

Decennium na decennium kunnen we met elke beweging voor sociale rechtvaardigheid vaststellen, dat het FBI zich keer op keer gedraagt in dezelfde rol, welke is op te treden als de geheime politie van het establishment tegen het volk.

DeWereld.be: Occupy Wallstreet is binnenlands terrorisme

Geef een reactie

Laatste reacties (41)