Laatste update 22:19
114

FBI: Niks strafbaars in Clinton-mails

Uit het meest recente FBI-onderzoek naar het emailgedrag van Hillary Clinton is gebleken dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Dat heeft FBI-directeur James Comey zondag per brief aan het Amerikaanse Congres laten weten.

Volgens Comey kan de FBI ook na dit nieuwe onderzoek niet anders concluderen dan dat eerdere bevindingen over het mailgedrag correct waren. In juli liet de FBI na uitgebreid onderzoek al weten dat het gebruik van een privé-mailserver door toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton weliswaar onzorgvuldig was, maar dat zij daarmee niet strafbaar gehandeld heeft.

Eind vorige maand werden nieuwe emails ontdekt waardoor Comey het nodig achtte een nieuw onderzoek op te starten. Die mails werden aangetroffen op de computer van Anthony Weiner, een Congreslid dat er onder andere van wordt verdacht seksueel getinte chatberichten te hebben verstuurd naar een minderjarige. Maar ook uit de nieuwe mails is niets aangetroffen dat volgens de FBI niet door de beugel kan.

Een woordvoerder van het campagneteam van Clinton laat weten opgelucht te zijn dat de zaak nu afgehandeld is.

CwmwsLaWIAAqGYb.jpg_large

 

Het leverde, wederom, een pijnlijk moment op voor Clintons rivaal Donald Trump. Net op het moment dat het nieuws naar buiten kwam dat het FBI-onderzoek is afgerond en Clinton vrijuit gaat, stond hij te verkondigen dat het onderzoek naar Clinton ‘nog heel lang’ gaat duren. Helaas.

cc-foto: Gage Skidmore / Bron: Sky News

Geef een reactie

Laatste reacties (114)