46

Felle kritiek op burgemeester New York vanuit politiebond

Obama spreekt zijn steun uit aan agenten

Een roerig weekend in New York waar zaterdag twee agenten werden vermoord. De Amerikaanse president sprak zondag zijn steun uit aan het politiekorps en riep op tot dankbaarheid voor de agenten. Een politiebond richtte haar kritiek op de burgemeester.

Het Witte Huis verstuurde een verklaring met daarin:

Agenten die dienen en onze gemeenschappen beschermen riskeren dagelijks hun eigen veiligheid voor die van ons, en ze verdienen elke dag opnieuw ons respect en onze dankbaarheid.

Zaterdag schoot een 28-jarige man, die waarschijnlijk als eenling zou hebben gehandeld, twee agenten dood in Brooklyn. Nadat hij met een semi-automatische wapen de agenten neerschoot, vluchtte hij naar een nabij gelegen metrostation waar hij vervolgens zelfmoord pleegde. De moord op de beide agenten heeft tot hevige kritiek geleid op de top van de politie en de burgemeester. Zo zegt een politiebond:

Ook in het stadhuis, in het kantoor van de burgemeester, heeft men bloed aan de handen. (..) Na de begrafenissen zullen de verantwoordelijken op het matje worden geroepen en uitleg moeten geven.

De politie in New York wordt al een tijd hevig bekritiseerd omdat agenten meerdere malen zwarte Amerikanen met veel geweld behandelden. Er wordt nu al wekenlang gedemonstreerd tegen deze praktijken. De bond riep eerder al agenten op om, indien zij tijdens hun werk zouden komen te overlijden, de New Yorkse burgemeester De Blasio niet uit te nodigen.

RTLNieuws: Obama: Agenten verdienen onze dankbaarheid

Cc-foto: Emergency Vehicles

Geef een reactie

Laatste reacties (46)