Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Felle kritiek op oproep tot 'Sinterklaasbestand' AD

  •  
23-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
300052222_b8ce630565_o
Het AD heeft vandaag opgeroepen tot een ‘ Sinterklaasbestand ‘. De oproep om het debat over de racistische karikatuur Zwarte Piet te staken ‘vanaf het moment dat Sint voet op Nederlandse bodem zet tot de dag dat hij weer vertrekt’, werd onder meer ondertekend door premier Rutte, Lee Towers, Karin Bloemen en Steven Brunswijk.
Ook genoemd als ondertekenaar is Lodewijk Asscher, maar volgens de PvdA-leider heeft het AD met hem helemaal niet gesproken over een bestand waarin gevraagd wordt niet te demonstreren:
De oproep, die veel weg heeft van het pleidooi dat Jochem Meyer twee jaar geleden op Facebook plaatste, oogst veel kritiek op social media. Veel mensen merken op dat de zelfverklaard ‘neutrale’ positie van het AD neerkomt op zwijgplicht voor de anti-zwartepiet-demonstranten; exact wat pro-pieten wilden afdwingen met hun blokkade afgelopen weekend. Ook merken verschillende journalisten op dat het nogal opmerkelijk is dat een krant zich uitspreekt tegen de vrijheid van meningsuiting en demonstratie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.