18

Femen houdt feestelijk protest bij banket Front National

De feministische activistische groep Femen protesteerde op 1 mei bij een banket van de extreemrechtse partij Front National (FN). In gouden minirokjes en met ontbloot bovenlijf waar teksten op stonden, schreeuwden zij leuzen als: ‘racist, fascist en lang leve het eind van de FN’.  De vrouwen werden bijna direct gearresteerd door de politie.

Front National organiseerde een banket om het leven van Jeanne D’arc te vieren en haar te herdenken. Op de beelden hierboven kan je zien hoe de vier protesteerders aankomen bij het banket en op feestelijke wijze protesteren, met confetti en al. Het protest van Femen staat volledig in lijn met de antifascistische missie van 2016 zoals die door de feministische groepering geformuleerd is.

Omdat er te veel bloed en haat vergoten wordt.

Omdat de kennis over de superioriteit van sommige mensen op basis van willekeurige criteria zich verspreidt.

Omdat sommigen anderen definiëren aan de hand van hun religie.

Omdat veiligheid niet afkomstig is van ondoordringbare grenzen, noch de uitsluiting van vluchtelingen.

Omdat onze waarden van vrijheid worden bevochten en verraden. Omdat de haat vandaag haar iconen, namen en woordvoerders heeft.

Femen haar doelstelling voor 2016 is het bestrijden van moderne vormen van fascisme: het islamisme en extreemrechtse politieke partijen op internationaal niveau. We lanceren daarom het Femen antifascistisch front van 2016. 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (18)