30

Femen protesteert tegen Le Pen en ‘fascistische epidemie’ in Europa

Marcheren met Hitler-snorretjes, hakenkruizen en blote borsten

Femen, de internationale feministische actiegroep, heeft in Parijs de start van de Europese verkiezingscampagne van Marine Le Pen verstoord. Een heel peloton naakte vrouwen marcheerde door de straat, beschilderd met Hitlersnorren en met hakenkruizen op de borsten geschilderd. Ze scandeerden ‘fascistische epidemie!’


Le Pen stond op het punt een persconferentie te houden op het partijkantoor van FN toen de groep met veel laarzengestamp aan kwam marcheren. In een verklaring op Twitter stelden de actievoerders, die zichzelf sextremisten noemen en gespecialiseerd zijn in spectaculaire optredens tegen dictators, conservatieven en andere vrijheidsinperkers:

Een leger van 23 sextremisten afkomstig uit heel Europa heeft hun persconferentie verstoord door afkeur uit te spreken tegen de coalitie van alle Europese extreemrechtse partijen die als doel hebben een paar meer zetels in het parlement te bevuilen. Femen begint hiermee een campagne tegen epidemie die in heel Europa ontspruit.

Na tien minuten werden de vrouwen gearresteerd.

De actiegroep opende zondag een nieuw hoofdkantoor in Parijs, waar de basis van de groep is gevestigd. Dat moest onder politiebescherming gebeuren omdat extreemrechtse jongeren bedreigingen hadden geuit. Er kwam een groep jonge fascisten opdagen bij het kantoor maar tot een confrontatie kwam het niet. Le Pen vormt voor de Europese verkiezingen een coalitie met onder meer de PVV en het Vlaams Belang. 

Femen-aanvoerster Inna Shevchenko is uit Oekraïne gevlucht na ernstige bedreigingen en heeft in Frankrijk politiek asiel gekregen. Ze stond model voor het nieuwe beeld van de Marianne, de nationale heldin.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)