Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Femen protesteert tegen 'leiders die vrede vieren terwijl ze oorlog prediken'

  •  
11-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
femen
Deze morgen wist een activiste van Femen door de strenge beveiliging te breken op de Champs Élysées. Daardoor kon ze naar de voorbij rijdende auto lopen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ze deed dat waarschijnlijk om te protesteren ‘tegen de aanwezigheid van oorlogsmisdadigers’ onder de wereldleiders die de herdenkingsplechtigheden ter ere van de Eerste Wereldoorlog bijwoonden in Parijs.
Gisteren liet Femen, dat opkomt voor vrouwenrechten, ook al van zich horen. Onder de Arc de Triomphe voerden ze actie om dezelfde reden. Op hun ontblote bovenlijven stond te lezen “Fake peacemakers, real dictators,” terwijl ze riepen “Welcome war criminals!” Een van de activisten, de 24-jarige Lara Lacroix zei: “We zijn naar hier gekomen om te protesteren tegen de komst van staatsleiders die de vrede onrecht aandoen. De meeste zijn dictators die de mensenrechten in hun land niet respecteren. Ze komen de vrede vieren terwijl ze oorlog prediken.” Wie er werd bedoeld van de staatshoofden is niet duidelijk, hieronder de video van vanmorgen:
Een bericht gedeeld door Elizabeth Lamoureux (@narc0leptic) op 11 Nov 2018 om 1:59 (PST)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.