Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam

  •  
27-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
Presentatie eindrapport Amarantis 2

© Den Haag, 14 februari 2013. CAOP, Lange Voorhout 11, Den Haag. Presentatie eindrapport mbt Amarantis 2 rapport Commissie financiële problematiek Amarantis olv Femke Halsema; overhandiging aa

Femke Halsema wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Dat is de uitkomst van de geheime stemming woensdagmiddag. Naast Halsema was er nog één andere kandidaat, wie dat was, is onbekend.
Het gerucht dat Halsema in de running was voor de burgemeesterspost deed al bijna een jaar de ronde. De oud-GroenLinks-leider zelf deed al die tijd nauwelijks uitspraken daarover. Halsema werd samen met de andere kandidaat uitgekozen door de Commissaris van de Koning Johan Remkes, samen met een vertrouwenscommissie bestaand uit alle fractievoorzitters uit de Amsterdamse gemeenteraad. Met beide kandidaten zijn in het geheim gesprekken gevoerd.
Remkes zal Halsema nu formeel voordragen aan minister van Buitenlandse Zaken Kajsa Ollongron. Daarna zal de koning de burgemeester benoemen. Dat moet gebeuren voor 19 juli. Halsema vervangt Jozias van Aartsen die tijdelijk burgemeester van de hoofdstad werd na het overlijden van Eberhard van der Laan.
Bron: AT5 / Beeld: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.