60

Ferrier hekelt wij/zij-denken Verhagen

CDA-Kamerlid: Ongenoegen niet gevolg van multiculturele samenleving, maar van ongekend voelen door de politiek

CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier ergert zich aan de wij/zij-sfeer in de speech die CDA-vicepremier Maxime Verhagen dinsdag uitsprak op een symposium over populisme. Dat laat zij weten aan nieuwssite NU.nl.

Verhagen zei dat de vrees voor buitenlanders terecht was. Volgens Ferrier benadert de CDA-vicepremier dat onbehagen vooral vanuit de wij-kant. “Terwijl er daarnaast ook nog sprake is van discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt en zijn er hoog opgeleide immigranten die het land verlaten, omdat ze zich niet meer prettig voelen hier”, aldus Ferrier.

Volgens NU.nl stelt Ferrier dat de multiculturele samenleving niet mislukt is en dat het ongenoegen bij mensen niet door de gevolgen van multiculturaliteit komt. Ze stelt dat mensen zich vooral niet meer gekend voelen in de samenleving. “Er wordt door bestuurders in het land van alles beslist. In de politiek, bij de banken. Maar mensen hebben het idee dat het niet over hen gaat. Ze hebben niet het idee dat hun belangen behartigd worden”, aldus Ferrier.

Binnen het CDA was Ferrier een van de felste opponenten van de samenwerking met de PVV. Het moet pijnlijk zijn om te horen dat het wij/zij-denken van die partij nu ook door haar eigen partijleider wordt omarmd.

Lees meer NU.nl: Kathleen Ferrier hekelt wij/zij-denken Verhagen

Foto-cc: PietPlaat

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (60)