Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Fietsers bedreigen leefbaarheid Nederlandse steden'

  •  
09-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
fioets_300.jpg
Buitenlandse media verbazen zich over het Nederlandse fietswonder
Volgens het rechts-liberale opinieblad Der Spiegel uit autoland Duitsland bedreigen fietsers de Nederlandse binnensteden. Dat schreef het blad deze week. En de BBC maakte een reportage over het Nederlandse fietswonder dat de Londense burgemeester Boris Johnson zo graag wil importeren.
Der Spiegel kwam tot de opmerkelijke conclusie dat fietsen een groeiend probleem is naar aanleiding van een conferentie in Wenen waar een Groningse ambtenaar uiteenzette dat er nieuwe maatregelen genomen moeten worden wegens het succes van het stedelijk fietsbeleid. Zoals de bouw van een nieuwe stalling. Voor Der Spiegel, een magazine dat qua rechtse hinein-interpretaties vaak aan Elsevier doet denken, reden om dramatisch te stellen:
Meer fietsen hadden de Europese steden leefbaarder moeten maken. In plaats daarvan zorgt de populariteit van de tweewielers voor problemen in sommige steden in Holland en Denemarken waar verkeersopstoppingen en parkeerproblemen gemeengoed zijn. 
En nee, dat is geen satire.
De BBC is een stuk positiever over het Nederlandse succes. Als een van de factoren voor populariteit van de fiets wordt gewezen op de acties van de jaren zeventig actiegroep ‘Stop de Kindermoord’ die geleid hebben tot veel meer fietsveiligheid.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.