30

FIFA feest rustig door met Poetin

Update: Duitse politici willen WK boycot ... Voetbalorganisatie toont zich wederom doof en blind

Terwijl er in de wereld gerouwd wordt over de ramp met MH17 en vele beschuldigende vingers naar Poetin wijzen. Terwijl de EU en de VS sancties afkondigen vanwege de rol van Rusland bij de oorlog in Oost-Oekraïne. Op dat moment viert voetbalorganisatie FIFA feest met Poetin voor het WK 2018 dat in Rusland gehouden wordt.

Op Twitter wordt het glunderen getoond, zonder enige gêne:

Het interne onderzoek naar de vermoedens van fraude en corruptie bij de toewijzing aan Rusland en het daarop volgende toernooi aan Qatar wordt in september bekend gemaakt. 

Het regent overigens negatieve commentaren, waaronder die van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt:

update 12:50

In Duitsland, dat dit jaar de wereldbeker won, roepen politici op het WK in Rusland te boycotten, meldt de NOS. CDU-politicus Fuchs weet ook waar het dan wel gehouden zou moeten worden:

Een land dat niet eens kan garanderen dat vliegtuigen probleemloos kunnen overvliegen, zou geen WK moeten organiseren”, zei vice-fractievoorzitter Michael Fuchs (…) Ook had de christen-democraat al nagedacht waar het WK dan gehouden zou moeten worden. “Duitsland kan dat WK zo organiseren, eventueel samen met Frankrijk en Italië. We hebben genoeg stadions die daarvoor geschikt zijn.” (…) Ook parlementsleden van De Groenen sluiten zich aan bij de oproep voor een WK-boycot. “We moeten Poetin geen podium meer geven voor zijn propaganda” , zei parlementariër Dieter Janeck.

De Engelsen willen intussen af van FIFA topman Blatter. De bond daar zegt geen gooi meer te doen naar de organisatie van een WK zo lang Blatter de organisatie leidt.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)