195

Fijne confrontatie Theo Maassen en Mark Rutte

'Alsof niet-VVD-ers niets van hun leven willen maken'

In het programma 1voordeverkiezingen vond gisteren een stevige confrontatie plaats tussen Mark Rutte en Theo Maassen. Het maakte van die laatste trending topic op twitter.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Toen Mark Rutte zijn uitspraak herhaalde dat de socialisten een gevaar vormen voor Nederland, kon Theo Maassen zich niet langer inhouden: “Dat is zo pijnlijk uit de mond van de man die wel wilde samenwerken met de PVV van Geert Wilders.” Het was het begin van een steeds terugkerende confrontatie tussen de twee.

Theo Maassen kwam later terug op Ruttes uitspraak door de VVD-leider te vragen of het de socialisten waren geweest die de crisis hadden veroorzaakt en op welke partij de bankiers eigenlijk stemmen? Rutte antwoordde dat als hij het daar van zou moeten hebben, hij niet op 35 zetels zou staan. “Mensen die op de VVD stemmen zijn mensen die iets van hun leven willen maken”. Dat werd door Theo Maassen weggehoond met:  “Alsof niet-VVD-ers niets van hun leven willen maken. Iedereen wil wat van zijn leven maken”

Ook over de zorg botsten de twee. Theo Maassen schetste hoe de marktwerking in de zorg het werk van zijn vrouw, psycholoog, onmogelijk maakt. De verzekeringsmaatschappijen dwingen haar elke minuut te verantwoorden. Rutte weet dat aan het management, maar niet aan het systeem. Maassen verweet Rutte vervolgens het bezigen van holle woorden.

Toen Theo Maassen vroeg waarom Rutte niet met Freek de Jonge op de buis wilde maar wel in RTL Boulevard verscheen, antwoordde die dat hij niet echt geweigerd heeft om met Freek de Jonge in hetzelfde programma te verschijnen, hij wilde het alleen ‘liever niet’ omdat De Jonge altijd ‘zuur’ doet over de VVD. Paul Witteman en Jeroen Pauw wezen Rutte er vervolgens op dat het allemaal iets genuanceerder ligt.

De confrontatie begint op 10:00 minuten.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (195)