147

Filip de Winter spreekt islamitische Belgen op straat aan om te vertrekken

De controversiƫle politicus bracht het nieuws zelf naar buiten via zijn Twitter-account

Vlaams Belang-fractievoorzitter Filip de Winter is op straat campagne aan het voeren om Belgen met een islamitische achtergrond te verzoeken ‘terug te gaan’ naar het land dat ze ooit hebben achtergelaten om een nieuw thuis te vinden. Of De Winter’s oproep dan ook betekent dat bekeerde Belgen in Belgie moeten blijven, is onduidelijk.

Op Twitter is een foto te zien van de omstreden politicus waarin hij in gesprek is met een moslima, vergezeld door de tekst:

Moslims overtuigen om terug te keren naar hun land v/herkomst op St Jansplein. Campagne #oostwestthuisbest”

De Winter koos het Sint Jansplein om zijn dwingende boodschap over te brengen aan de moslims. Had hij zich verdiept in de locatie, had hij geweten dat het plein juist vernoemd is naar inwoners die niet van plan zijn te vertrekken omdat het hun vertrouwde omgeving is.

Het plein was iets helemaal aparts, en de gasten, wel, dat waren “de mannen van het plein” en als ze groot werden, bleven ze hun plein getrouw; met een meisje uit een andere buurt trouwen dat moest verkeerd lopen en buiten het gebied van het plein gaan wonen dat was zo goed als de stad uit trekken. De huizen gingen er stukken van mensen; stouwers en verzenders, natiebazen en voermansbazen, forelie, loodsen en waterklerken konden voor hetzelfde geld verderop in mooiere, luchtiger, moderner huizen wonen, maar ze koekten allen bijeen rond het plein, dicht bij hun werk, dicht bij hun dokken, waar ze alle dagen joviaal hun kost verdienden.

Foto: Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (147)