38

Filip Dewinter: Help illegalen niet langer met hun aambeien

Update: Tegenactie haalt kliksite onderuit ... Vlaamse politicus in Pauw en Witteman over het Belgische meldpunt illegaliteit

Of hij het uit menselijkheid doet, of omdat hij alle illegalen het land uit wil, houdt hij in het midden; Filip Dewinter was dinsdagavond te gast bij Pauw en Witteman en zegt te doen hebben met illegalen in België die te maken krijgen met huisjesmelkers en zwart werk. Met behulp van het onlangs opgerichte ‘meldpunt illegaliteit’ hoopt hij deze illegalen spoedig terug te kunnen sturen naar hun land van herkomst, omdat ze het daar vast ‘beter zullen hebben’.


Dewinter wil in kaart brengen welke soort illegale activiteiten in België plaatsvinden en deze bundelen in een zwartboek. Dit kan door illegalen die bijvoorbeeld aan hun aambeien worden geholpen, met behulp van een beroep op de medische regularisatie, aan te geven bij het meldpunt. Uiteindelijk moet dit erin resulteren dat meer illegalen terug worden gestuurd naar hun land van herkomst.

Aambei of geen aambei, België is niet ‘het opvangcentrum van de hele wereld’, aldus Dewinter. Als alle illegalen zomaar in België mogen blijven, dan komen er meer. Dewinter: ‘De tamtam roffelt in Afrika’.

De politicus leunt erg op de omgeving om illegale praktijken aan te geven. Het herkennen van ‘een illegaal’ kan hij zelf ook niet, tenzij deze wordt geholpen aan zijn aambei. Volgens Dewinter zal het meldpunt toch werken doordat: “mensen ze signaleren. Omdat mensen weten wie illegaal is.”

Update 09:20

De Morgen: Na wat oproepen via sociale media om de kliksite te vullen met verzonnen meldingen is het meldpunt bezweken onder de belangstelling. 

Lees ook op Joop: Vlaams Belang opent ook meldpunt

Geef een reactie

Laatste reacties (38)