Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Filipijnse president vindt zichzelf Hitler 'die miljoenen drugsgebruikers afslacht'

  •  
30-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
duterte
De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft zichzelf met Hitler vergeleken, alleen slacht hij graag ‘miljoenen drugsgebruikers af’. Dit zei hij trots in een speech die hij gaf bij zijn aankomst in de stad Davao.
De president vertelde dat zijn critici hem ‘het neefje van Hitler noemde’. Hij wees op zichzelf en sprak onder andere deze woorden uit:
Er zijn drie miljoen drugsgebruikers in de Filipijnen. Ik slacht ze graag allemaal af.
"(…) Er zijn drie miljoen drugsgebruikers in de Filipijnen. Ik slacht ze graag allemaal af.Als Duitsland Hitler had, dan hebben de Filipijnen mij. Jullie weten wie mijn slachtoffers zijn. Ik wil het probleem van mijn land oplossen en de volgende generatie van verderf te redden."
De president kwam eerder in opspraak vanwege zijn onconventionele tactieken. Duterte staat in de Filipijnen bekend als ‘De Bestraffer’. Als burgemeester van Davao gebruikte hij al omstreden maatregelen om criminaliteit tegen te gaan. In aanloop naar de verkiezingen beloofde hij de criminaliteit in de Filipijnen kosten wat kost binnen een half jaar uit te bannen. In eerste instantie dus door alles wat drugsgerelateerd is aan te pakken, maar ook wil hij een verbod op alcohol en tabak in openbare ruimtes en een avondklok voor kinderen.
Ook noemde hij de Amerikaanse president Obama een ‘hoerenzoon’ noemde en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een ‘imbeciel’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.