11

‘Britse filmmaker Michael Winner was vieze perverseling’

Britse filmmaker Michael Winner, bekend van films als The Mechanic (1972), Death Wish (1974) en The Sentinel (1977), is door twee bekende Britse actrices ervan beschuldigd hun aangerand te hebben. Volgens actrice Debbie Arnold, nu 62, zou Winner aan haar borsten gezeten hebben tijdens een auditie. Ook actrice Cindy Marshall-Day, nu 50, zegt dat hij eiste om haar naakte borsten te zien. ‘Hij was een verschrikkelijke, vieze perverseling. Hij aasde op jonge, naïeve actrices die rond probeerden te komen’ aldus Marshall-Day.

Ook een derde actrice, die anoniem wil blijven, zegt aangerand te zijn door de filmmaker, terwijl hij een sigaar rookte. Ze was op dat moment zestien en zat nog op de toneelacademie.

Alle drie de actrices zeggen geen aangifte te hebben gedaan, omdat ze bang waren dat hun carrières verwoest zouden worden door de machtige filmmaker. Maar vanwege de krachtige #MeToo-beweging en het de ophef rondom Harvey Weinstein, hebben ze besloten om naar buiten te treden.

Michael Winner overleed in 2013 op 77-jarige leeftijd, nadat zijn gezondheid verzwakte vanwege het eten van slechte oesters.

Mirror: “He was a horrible, filthy pervert”: British movie mogul Michael Winner accused of luring soap stars into sex trap

cc-foto: Phil Guest

Geef een reactie

Laatste reacties (11)