39

Financiën: Bos heeft geen geheimen voor KPMG

Bos wil integriteit niet 'te grabbel' gooien

Wouter Bos die drie jaar minister van Financiën was, hoeft geen geheimhoudingsverklaring te tekenen om als adviseur bij KPMG aan te slag te gaan. Het ministerie van Financiën constateert na onderzoek dat er geen problemen zijn met vertrouwelijke informatie. Dat schrijft De Volkskrant.

Bos, die per 1 oktober werkt voor accountantsorganisatie KPMG heeft het ministerie zelf gevraagd om te beoordelen of zijn overstap tot conflicten zou kunnen leiden. “Ik gooi mijn eigen integriteit te grabbel als ik daarmee verkeerd omga”, zegt Bos in het vraaggesprek.

Volgens de ex-minister wordt overschat hoeveel kennis en informatie hij heeft. Als minister leidde hij diverse steun- en reddingsoperaties waarbij hij op de hoogte was van hun financiële situatie, maar Bos beweert dat hij als minister niet belast wordt met de ‘details’. “Dat doe je op het niveau van een minister helemaal niet. En voor zover er wel iets is, zie ik uit naar het verhoor van de parlementaire enquêtecommissie-De Wit.”

Er bestaan geen richtlijnen voor een onderzoek naar situaties als die van Bos. Het huidige onderzoek is daarom gedaan door de hoogste departementale ambtenaar Ronald Gerritse. Tweede-Kamerlid Helma Neppérus (VVD) en lid van de commissie-De Wit zal Bos wel aanspreken over zijn overstap, schrijft de Volkskrant. De commissie-De Wit onderzoekt de gang van zaken omtrent de steunoperaties waarbij Bos in het middelpunt stond. Voorzitter SP’er Jan de Wit vindt echter niet dat in zijn commissie de nieuwe baan van Bos nog verder besproken hoeft te worden. De overstap ligt volgens De Wit op het gebied van integriteit en valt dus buiten zijn opdracht.

Volkskrant: Bos hoeft geen verklaring geheimhouding te tekenen

Geef een reactie

Laatste reacties (39)