Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Finland geeft stiekem onderwijs aan kinderen Syriëgangers in kamp

  •  
27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
SYRIA - CONFLICT - IS - KURDS

© A picture taken at the Kurdish-run al-Hol camp, which holds relatives of suspected Islamic State (IS) group fighters in the northeastern Hasakeh governorate, shows families preparing for thei

Finland geeft afstandsonderwijs aan Finse kinderen die in het Syrische kamp Al-Hol zitten. Via WhatsApp ontvingen in totaal 23 kinderen lesmateriaal, onthulde de krant Helsingin-Sanomat dit weekend. Ook maakten de Finse autoriteiten virtuele doktersbezoeken mogelijk via de chat-app.
In het kamp Al-Hol zitten meer dan 60.000 familieleden van mannen die banden hebben met de terreurorganisatie ISIS. Finland heeft twee derde van alle bewoners met een Finse nationaliteit gerepatrieerd, maar er verblijven nog altijd Finse kinderen in het kamp.
Het onderwijs aan de Finse kinderen gebeurde zonder medeweten van de Koerdische autoriteiten, die de scepter zwaaien in het kamp. Officieel is het in het kamp niet toegestaan om een mobiele telefoon te hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.