10

&… Finse wijvensjouw- race ook dit jaar weer bloedstollend

Drank wordt taboe voor jongeren onder 18 ... Motorbendes mogen niet meer winkelen ... Amsterdammers moeten straatvegen ... Doe Maar organiseert songtekst-wedstrijd 

en ander nieuws van vandaag…


– Het wetsvoorstel dat jongeren onder de 18 jaar verbiedt om bier of wijn te bezitten en drinken wordt maandag ingediend door de Tweede Kamer. Dat bevestigt ChristenUnie-Kamerlid en initiatiefnemer Joël Voordewind zondagavond. Hij dient het voorstel in met PvdA, CDA, SGP en PvdD en krijgt steun van SP en GroenLinks. (Metro)

– De VVD pleit ervoor om grote motorbendes uit steden te weren. Ze mogen niet langer in vol ornaat een stad overnemen en winkelend publiek intimideren. (Trouw)

– Alle Amsterdammers zouden elke week een halfuur de straat op moeten gaan om hun buurt schoon te ruimen. Daartoe roept de Amsterdamse wethouder Erik van der Burg op. “Kijk niet bij alles naar de overheid, kijk ook wat je zelf kan doen.” (Metro)

– Vroege Vogels presentatrice Janine Abbring heeft een röntgenfoto getwitterd waarop de metalen constructie is te zien die in haar rug is aangebracht. Janine kwam ten val bij opnames van Wie is de mol? Ze zal de constructie de rest van haar leven in haar lichaam blijven dragen. (Twitter)

– Een Chinees bedrijf investeert 20 miljard dollar (16 miljard euro) in de ontwikkeling van twee olievelden in Iran. Dat heeft de Iraanse minister van olie Rostam Qasemi zondag bekendgemaakt. (Trouw)

– Een bacterie die twee jaar geleden door de NASA als ‘nieuw ontdekte levensvorm‘ werd gepresenteerd, is volgens twee vervolgonderzoeken toch niet zo bijzonder. Volgens het onderzoek uit 2010 gebruikt de bacterie de normaal gesproken giftige stof arsenicum in zijn stofwisseling in plaats van fosfor. (Telegraaf)

– Op 8 juli 1947 bracht de krant Roswell Daily Record het nieuws dat een vliegende schotel bij een lokale ranch was neergestort. Gisteren vertelde een CIA-agent tegen de Huffington Post dat er niets onwaar was aan het bericht dat 65 jaar geleden wereldnieuws werd. (AD)

– Doe Maar betrekt werkt weer aan nieuw materiaal en laat de fans hierbij niet buiten beeld. Heel Nederland mag meeschrijven aan de tekst, zo heeft Mojo Concerts vandaag gemeld. De eerste zes woorden van het titelloze nummer zijn al door de Nederlandstalige popgroep gegeven: ‘Op een dag komt de dag…‘ (AD)

–  De nieuwe Griekse regering heeft zondagavond de vertrouwensstemming in het Griekse parlement gewonnen. Dat was de verwachte uitkomst. (Ref Dag)

– De Frans-Italiaanse zangeres Carla Bruni, nu 44 jaar, was zo gek op Rolling Stone Mick Jagger dat ze met hem naar Thailand ging, amper een dag nadat zijn vrouw Jerry Hall bevallen was van dochter Georgia May. Dat staat in het boek ‘Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger’, waarin auteur Christopher Andersen de affaire tussen Bruni en Jagger in detail uit te doeken doet. (AD

– Een butler die stiekem brieven van de paus kopieert, de directeur van de Vaticaanse bank die het veld moet ruimen – het recente nieuws uit Rome roept veel vragen op. Vaticaankenner Stijn Fens zocht antwoorden. ‘Het is allemaal het werk van de maffia.’ (Trouw)

– De Franse zender TF1 zond vanavond voor de eerste keer de telefoongesprekken uit die Toulouse-schutter Mohamed Merah had met de politie tijdens de 32 uur durende belegering van zijn huis in Toulouse. (NRC

– De marine is vandaag voor de kust bij Vlissingen op zoek naar een gezonken vlaggenschip. Het gaat om de ‘Walcheren’, het schip van admiraal Cornelis Evertsen dat in 1689 ten onder ging. (AD)

– Canadese eskimo’s – of liever gezegd Inuit – komen in opstand tegen een wet die ijsberen moet beschermen. Canada is het enige land waar de commerciële jacht op de bedreigde diersoort is toegestaan. (LA Times)

Geef een reactie

Laatste reacties (10)