5

Flashmob Londen: Musicalsterren tegen kinderhandel

Trafalgar Square toneel van sprankelende protestdans

Zangers en dansers uit musicals als Mamma Mia!, We Will Rock You, Love Never Dies, Wicked en Priscilla Queen of the Desert, namen deel aan een protest tegen sekshandel in kinderen. Op muziek van Annie Lennox: Little Bird.


De flash mob werd gehouden ter ondersteuning van Love 146, een Britse organisatie die strijdt tegen de handel in kinderen voor de seksindustrie. De curieuze naam van de organisatie is afkomstig van een ervaring in 2002. De oprichters van de actiegroep bezochten Thailand om onderzoek te doen naar de mensonterende handel. Een speurder nam ze mee naar een bordeel waar kinderen gevangen werden gehouden. Om het de ‘klanten’ gemakkelijke te maken droegen de kinderen, waaronder 11-jarigen, nummers.

De kinderen keken tv met een glazige, gedoofde blik. Op een na, een meisje dat de bezoekers aanstaarde en in haar ogen nog een glimp strijdlust had. Ze maakte diep indruk op de hulpverleners. Enige tijd later werden de kinderen bij een politie-inval bevrijd maar nummer 146 was verdwenen en nooit meer teruggevonden.

Bezoek de site van Love 146

Geef een reactie

Laatste reacties (5)