28

Florijn: Rotterdamse topinkomens aanpakken

Bestuurders zorginstellingen mogen niet meer verdienen dan minister... Hoger salaris wordt gekort op subsidie...Ruim 30 managers boven de norm...

Rotterdamse zorginstellingen gaan het in de portemonnee voelen als hun bestuurders meer verdienen dan een minister: 185.529 euro per jaar, inclusief toeslagen. PvdA-wethouder Marco Florijn gaat te riant betalende organisaties korten op hun subsidie.

Het maximumsalaris, ook wel de Balkenendenorm, staat in een wet die sinds dit jaar geldt. Die wet geeft organisaties tot 2020 de tijd om inkomens die boven de norm liggen te verlagen. Maar Rotterdam wil de instellingen dwingen vaart te maken. Als het salaris na 1 januari 2015 toch hoger ligt, kort de gemeente hun subsidie met het bedrag dat te veel wordt betaald. Dat heeft wethouder Marco Florijn (foto) aangekondigd.

Volgens de gemeente zijn er momenteel ”32 bestuurders, verdeeld over 17 organisaties” in Rotterdam die meer verdienen dan de toekomstige grens. Een van hen heeft een salaris dat zelfs boven de 300.000 euro uitkomt. Rotterdam zegt niet wie hij of zij is.

Wethouder Florijn noemt de hoge inkomens in de zorg ongewenst,

”zeker in deze tijd van bezuinigingen in deze sector waarbij ook een hoop werkgelegenheid verloren gaat”.

nu.nl: Rotterdam kort zorginstelling met topinkomen

Foto: 500Watt

Geef een reactie

Laatste reacties (28)